Використання сафлорової олії

/

Дізнайтеся, якими корисними властивостями володіє сафлорова олія і як його використовувати в косметології.

Зміст статті:

  1. Склад
  2. Як застосовувати
  3. Шкода
  4. Особливості застосування
  5. Як вибрати

Сафлорова олія має рідкої консистенції, приємного жовтуватого відтінку, не має яскраво вираженого аромату і смаку. Видобувається воно за допомогою використання метола холодного віджиму з насіння сафлору фарбувального.

Сьогодні сафлорова олія широко застосовується для лікування різноманітних захворювань, в кулінарії і косметології. Рослина, з якого воно видобувається, отримало таку назву «сафлор фарбувальний» завдяки тому, що в давнину його властивості застосовувалися в якості барвника для губ і щік, а також фарбування тканин, під час виробництва чаю, мила, олії і інших продуктів.

У складі сафлорової олії знаходиться велика кількість лінолевої кислоти, надходження якої кожен день потребує людський організм, так як він не може її виробляти самостійно.

Завдяки регулярному вживанню в їжу сафлорова олія, бажано приймати його щодня, виявляється позитивною дію на профілактику різноманітних захворювань, пов’язаних зі станом нервової системи, артриту, діабету, хвороб шлунку і кишечника. При цьому відбувається загальне зміцнення імунітету та оздоровлення всього організму. Сафлорова олія допоможе схуднути, привести вагу в норму і підтримувати отриманий результат.

Склад сафлорової олії


Завдяки вмісту великої кількості корисних речовин сафлорова олія стає безцінним продуктом, який допомагає не тільки для підтримки здоров’я, але і краси.

До складу сафлорова олія входить лінолева кислота, процентний склад якої близько 80 % від загальної маси. У той же час вона складена дуже рідкісною конъюкгированной формі.

Цей продукт містить велику кількість вітаміну К, який несе відповідальність за відновлення судин та стан шкірного покриву.

Сафлорова олія містить не тільки лінолеву кислоту, але і пальмітинову, олеїнову, кислоту з домішкою арахиновой, міристинової, стеаринової, ліноленової. Ці речовини відповідають за ступінь засвоєння організмом вітаміну Е, в тому числі і активність похідних серотоніну.

Так як у складі сафлорова олія відсутня сквален, щоб посилити його регенеруючу дію, найкраще поєднувати з іншими базами, які мають високий відсоток вмісту цієї речовини.

Як застосовувати сафлорову олію?


Якщо сафлорова олія буде застосовуватися в кулінарії, воно може стати прекрасною заміною рослинного, адже між цими двома продуктами практично немає відмінностей за смаковими характеристиками. Але щодо користі, набагато ефективніше саме сафлорова.

Можна вживати цей продукт всередину, щоб забезпечити надходження в організм необхідної кількості вітамінів і корисних елементів, поправити власне здоров’я, а також поліпшити стан шкіри, волосся і нігтів.

Сафлорова олія в косметології


Сьогодні цей вид олії широко застосовується в сфері косметології, так як володіє масою позитивних якостей і може стати незамінним засобом:

  1. Сафлорова олія є дуже поживним і містить високу кількість вітаміну Є. Тому воно широко застосовується у сфері косметології в якості активної добавки до різних антивіковим засобів, у тому числі кремів для догляду за сухою шкірою. Його можна додавати до складу препаратів для ослаблених і пересушені волосся, насичуючи їх необхідними вітамінами і живлющою вологою.
  2. У складі сафлорова олії міститься велика кількість антиоксидантів, завдяки чому воно використовується як загоює і лікувальний засіб при різних травмах і пошкодження цілісності шкірного покриву.
  3. Сафлорова олія є цілком самостійним і повноцінним базовим компонентом, так як допомагає наситити клітини необхідною кількістю живлющої вологи. Цей вид олії надає не тільки зволожує, але і пом’якшувальну дію на епідерміс. За умови його регулярного використання відбувається поліпшення ліпідних властивостей шкіри.
  4. Часто використовуються властивості сафлорова олія щоб позбутися від стоншування капілярів, сприяючи вирівнюванню і поліпшення кольору шкіри.
  5. Навіть за умови постійного застосування сафлорова олія воно не робить шкіру більш жирної, але сприяє приведення в норму процес вироблення шкірного сала.

Сафлорова олія може придбаватися як у чистому вигляді, так і в складі різних кремів, емульсій, масок або лосьйонів. В косметологічній сфері дане натуральне засіб використовується для відновлення тонусу і еластичності шкіри, а також продовження її молодості.

Це головний засіб для догляду за шкірою обличчя жінок, які подолали 45 річний віковий бар’єр, адже воно сприяє інтенсивному зниженню вираженості наявних зморшок, при цьому значно уповільнюється процес появи нових.

Сафлорова олія стає незамінним помічником для догляду за волоссям. Його рекомендується застосовувати у випадку частих хімічних завивок, використання гарячих укладок, фена і агресивних засобів для фарбування. Цілком достатньо буде нанести його на пасма і рівномірно розподілити по всій поверхні, не забуваючи масажувати кінчики волосся. Таку процедуру рекомендується проводити кілька разів на тиждень. Вже через місяць регулярного застосування сафлорова олія помітно поліпшується стан волосся, вони стають більш густими і об’ємними, повертається м’якість і шовковистість, глянцевий блиск і усувається проблема випадання.

У тих випадках, коли сафлорова олія купується для приготування різних косметичних засобів в домашніх умовах, необхідно враховувати той факт, що його не можна застосовувати в якості основи для крему або маски. Цей засіб є сильнодіючим, тому його можна використовувати тільки в невеликих і обмежених кількостях.

Сафлорова олія для схуднення


Це продукт володіє унікальним складом, завдяки якому все частіше використовується як ефективний, корисний і повністю безпечний засіб для боротьби із зайвою вагою. Також воно допомагає під час лікування ожиріння. Сафлорова олія може стати неоціненним помічником при схудненні, так як надає унікальну дію на людський організм:

  1. Дієта, в основі якої знаходяться капсули сафлорова олія, є низкоуглеводной, при цьому такий режим харчування не вимагає великих матеріальних витрат. В складі олії знаходяться необхідні для повноцінного функціонування організму вуглеводи з білками. У той же час, для посилення ефекту не знадобиться застосовувати додаткові дорогі засоби.
  2. До достоїнств сафлорова олія для схуднення відноситься і те, що немає необхідності постійно складати графіки і займатися виснажливим підрахунком калорій, обмежувати себе в харчуванні. Цілком достатньо буде просто приймати один раз в день капсулу сафлорова олія і незабаром буде помітний позитивний результат.
  3. Дієта, при якій використовується сафлорова олія, є найбільш ефективною при діагностуванні ожиріння, порушень процесу обміну речовин і цукровому діабеті.
  4. Денна доза сафролової олії дорівнює — 2 ч. л. засоби або 1 капсула на добу. Ця кількість становить приблизно 10 % дози калорій для людини.
  5. Методика схуднення, в основі якої знаходиться сафлорова олія, є максимально ефективною та доступною за ціною. За умови застосування даної методики відбувається поступове зниження ваги, що не завдає шкоди станом здоров’я.

 

Шкода від сафлорової олії


Незважаючи на те, що у складі сафлорова олія знаходяться тільки натуральні речовини, вони можуть завдати серйозної шкоди організму. Якщо цей засіб буде прийматися всередину, не залежно від того, з якою метою проводяться такі процедури, в обов’язковому порядку потрібно строго дотримуватися встановленої дозування і не перевищувати її.

Якщо знехтувати цією радою, є ризик появи негативних побічних ефектів, до числа яких відносяться — сильний головний біль, запаморочення, нудота, збої апетиту.
У разі неконтрольованого прийому всередину сафлорова олія можуть розвинутися тяжкі ускладнення — поява надмірної ваги, збої в процесі обміну речовин, розвивається недокрів’я, з’являються хворобливі відчуття в області живота і грудей, є ризик розвитку задишки.

Особливості застосування сафлорової оливи


Придбати сафлорова олія не складе особливих труднощів, тому воно сьогодні широко застосовується в різних сферах. Але щоб не завдати шкоди власному здоров’ю, необхідно суворо дотримуватися дозволених дозувань:

  • Якщо сафлорова олія додається до складу лосьйону, крему або засоби для засмаги в вигляді відновлювального елементу, використовувати його можна не більше, ніж на 1/5 загального об’єму засоби.
  • Для догляду за волоссям, ца олія можна застосовувати в якості активної добавки в готове косметичний засіб (шампунь, кондиціонер, ополіскувач і т. д.), дотримуються наступні пропорції — на 100 г об’єму 1 ст. л. сафлорова олія.
  • Можна додавати в готові косметичні засоби — не більше 3 крапель олії.
  • Сафлорова олія часто застосовується у вигляді аплікацій, у разі проведення лікування окремих травмованих ділянок шкірного покриву (засіб використовується не тільки в чистому вигляді, але і додається в масляні суміші при масажі).

 

Як вибрати сафлорову олію?


Поживна цінність готового продукту безпосередньо залежить від сорту рослини, яке використовувалося для його отримання.

Перший вид містить велику кількість олеїнової кислоти, тому його рекомендується застосовувати в кулінарії, додаючи під час приготування їжі. Справа в тому, що в процесі нагрівання олія не втрачає своїх корисних якостей. Прекрасним вибором для кулінарії є сафлорова олія, у складі якого знаходиться висока концентрація вітаміну Е і мононенасичених жирів.

Другий вид продукту містить у великих кількостях лінолеву жирні кислоти, тому дана олія є прекрасною приправою для холодних страв (наприклад, для салатів).

Олія другого типу володіє невеликим мінусом — поліненасичені жирні кислоти мають дуже крихку молекулярну структуру, яка швидко розпадається в результаті впливу високих температур, сонячних променів і кисневого окислення. Саме тому даний вид олії необхідно зберігати в прохолодному і темному приміщенні, інакше воно швидко зіпсується і придбає неприємний прогірклий присмак.

При виборі сафлорової олії в обов’язковому порядку повинен враховуватися і метод її отримання. Найбільш якісний продукт отримується в процесі переробки сировини без нагрівання з використанням тільки механіки. Саме така олива зберігає всі корисні якості і стає незамінним помічником у підтримці краси і здоров’я.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *