Олія іланг-іланг для обличчя

/

Хочете дізнатися, як підтримувати красу і молодість шкіри обличчя? Ознайомтеся з наведеною нижче інформацією, про використання олії іланг-іланг в косметології і догляді за обличчям.

Зміст статті:

  1. Корисні властивості
  2. Для обличчя

Іланг-іланг — це квіткова дводольна рослина, яка відноситься до сімейства Аннових. Застосовується вона в ароматерапії, народній медицині, парфумерії і косметології. В Індонезії в обов’язковому порядку під час проведення релігійних обрядів та весільних церемоній використовуються квіти іланг-ілангу.

Отримання олії іланг-ілангу відбувається в результаті перегонки жовтих квітів рослини з водяною парою. Готовий продукт має квітково-солодкий ароматом, що віддалено нагадує запах жасмину.

Корисні властивості олії іланг-іланг

  1. Сильна психоемоційна та антидепресивна дія на організм.
  2. Олія володіє адаптогенними властивостями, тому воно відноситься до числа найсильніших афродизіаків і сприяє підвищенню статевого потягу. В Індонезії на ліжко молодят посипають пелюстки іланг-ілангу.
  3. Ефірна олія має сильну заспокійливу і розслабляючу дію, тому допомагає позбутися від напруги і легше переносити стрес.
  4. Має протисудомну та антисклеротичну дію.
  5. Допомагає позбутися безсоння, усунути симптоми хронічної втоми, занепокоєння.
  6. Приємний запах олії сприяє швидкому заспокоєнню, при цьому проявляється стимулююча дія на інтуїцію і розвиток творчого потенціалу.
  7. Є ефективним засобом при лікуванні різноманітних захворювань шкіри, сприяє підвищенню артеріального тиску, має антисептичну дію, унормовується порушений менструальний цикл.

 

Олія іланг-іланг для обличчя


Дане ефірна олія є універсальним засобом і може використовуватися для догляду за будь-яким типом шкіри:

  • допомагає при жирній шкірі в кілька разів знизити інтенсивність вироблення шкірного жиру, вирішується проблема розширених пор і чорних цяток;
  • незамінна при догляді за проблемною шкірою, так як допомагає позбутися від вугрів і акне;
  • олія іланг-ілангу прекрасно зволожує суху шкіру, пом’якшує шкіру, запобігає в’яненю, уповільнює старіння, обличчя стає ніжним і гладким;
  • рекомендується до використання для догляду за чутливою шкірою — допомагає зняти відчуття свербіння, усуває лущення та інші проблеми.

Перед використанням того чи іншого ефірної олії, необхідно пам’ятати, що їх не можна застосовувати в чистому вигляді. Може лише додаватися у будь-які косметичні засоби або натуральні базові олії, які підходять вашому типу шкіри. Для одного використання буде достатньо взяти лише 2-3 краплі олії іланг-ілангу.
За хімічним складом цей засіб є справжнім джерелом корисних речовин, які на шкіру надають комплексну дію:

  • монотерпенові спирти надають дезинфікуючу дію, допомагають прибрати запалення, вугрі та прищі;
  • складні ефіри сприяють значному поліпшенню стану шкірного покриву і зовнішнього вигляду — відтінок стає натуральним, вирівнюється рельєф;
  • монотерпени відносяться до числа природних антисептиків і тонізують шкіру, усувають сліди втоми;
  • феноли надають дію на підшкірну мікроциркуляцію;
  • завдяки дії органічних кислот відбувається омолодження шкіри та її захист від негативного впливу зовнішніх факторів (наприклад, морська вода, ультрафіолетові промені, високі або низькі температури тощо).

Косметологи радять регулярно використовувати для догляду за будь-яким типом шкіри олію іланг-ілангу, завдяки чому в кілька разів посилюється його позитивний вплив.

Правила використання олії іланг-іланг для обличчя


Щоб результат від використання цього засобу був помітний найближчим часом, необхідно дотримуватись наступних порад:

  • не можна наносити на шкіру олію іланг-іланг в чистому вигляді, інакше може з’явитися сильне подразнення або опік;
  • якщо олія використовується для отримання домашніх косметичних засобів, потрібно зупиняти вибір тільки на сорті Extra;
  • не завжди можна додавати в магазинні маски і креми, адже невідомо, які можуть проявитися хімічні реакції, і яким чином це позначиться на стані вашої шкіри;
  • перед використанням потрібно нанести трохи олії на шкіру зап’ястя і подивитися на реакцію — якщо не буде висипу або почервоніння, можна сміливо користуватись;
  • дозволено додавати в креми і маски домашнього приготування, особливо, якщо використовуються натуральні компоненти, адже ефірна олія іланг-іланг в кілька разів підсилить ефект;
  • тривалість дії масок, до складу яких входить ефірна олія, не повинна бути більш півгодини;
  • для зняття таких масок рекомендується використовувати ватний тампон;
  • оптимальним варіантом застосування масок з олією іланг-іланг 2 рази за тиждень, не варто їх робити частіше;
  • після проведення 10 процедур, робиться перерва на кілька тижнів;
  • домашні маски і креми для обличчя, до складу яких входить ефірна олія іланг-іланг, надає шкірі молодість, натуральний колір, красу і свіжість.

 

Рецепти масок з іланг-ілангу


Підбирати маску необхідно з урахуванням певної проблеми, яку потрібно вирішити:

  1. Зволожуюча. Береться м’якоть авокадо і подрібнюється. 1 ст. л. отриманої кашки змішується з кількома краплями олії іланг-іланг і 1 краплею олії рожевого дерева. Замість авокадо можна використовувати банан, диню або хурму. Маска наноситься на шкіру змивається через 20 хвилин.
  2. Проти вугрів і акне. Змішується олія іланг-іланг (2-3 крапельки) з олією жожоба (1 ч. л.) і лимонним ефіром (1 крапля). Всі компоненти перемішуються і наносяться на чисту шкіру, протягом 15 хвилин треба вмитися теплою водою, ретельно видаляючи залишки олії.
  3. Омолоджуюча. Змішується сметана (1 ст. л.) з оливковою олією (1 ст. л.), додається вівсяне борошно (1 ст. л.), мед (1 ч. л.), олія іланг-іланг (2-3 краплі). Всі компоненти перемішуються або збиваються міксером. Замість оливкової олії можна використовувати персикову, завдяки чому ефект від маски буде набагато сильніший. Цей рецепт можна використовувати і для видалення зморшок в зоні декольте і шиї.
  4. Очищаюча. 1 ч. л. морської солі просочується олією виноградних кісточок, потім додається 1 крапля олії іланг-іланг. На шкірі суміш тримається не більше 7 хвилин, потім змивається теплою водою. Щоб від процедури було більше ефекту, необхідно зробити легкий масаж.
  5. Проти зморшок. Береться яєчний білок, добре збивається, додається 1 ст. л. рідкого меду, 2 ст. л. натурального йогурту (без барвників, фруктових добавок і ароматизаторів), по 3 краплі олії іланг-іланг і лаванди.
  6. Освіжаюча. Береться 1 ст. л. олії жожоба, 1 ч. л. олії сандалу, 2 краплі олії іланг-іланг, по 3 краплі олії ладану і ветівера. Всі складові перемішуються, на 5-7 хвилин склад наноситься на чисте обличчя.
  7. Проти в’янення. У духовці запікається яблуко, береться 2 ст. л. отриманого пюре і змішується з 1 ч. л. меду і 1 ч. л. оливкової олії, вводиться по 1 крапельці олії іланг-іланг і лаванди. Склад наноситься на обличчя, змивається через 10 хвилин теплою водою.
  8. Від веснянок і пігментації. Змішується 1 яєчний жовток з 5 краплями олії жожоба, 2 краплями олії лаванди, 1 краплею олії троянди і 1 краплею лимонної олії. Всі компоненти ретельно перемішуються, і олійна суміш наноситься на шкіру на 7 хвилин.
  9. Пілінгова. У блендері або кавомолці подрібнюється 2 ст. л. рису, додається по 4 краплі олії іланг-іланг і авокадо. Суміш наноситься на чисте обличчя, змивається через 10 хвилин.
  10. Заспокійлива. Змішується 1 ст. л. персикової олії з 7 краплями олії троянди, 3 краплями олії ілан-іланг і 3 краплями олії мірри. Така маска тримається 10 хвилин і допомагає швидко зняти напругу, розслабити м’язи.

 

Протипоказання до використання олії іланг-іланг


Як і всі ефірні олії іланг-іланг має певні протипоказання, з якими необхідно детально ознайомитися до того, як воно буде використовуватися. В іншому випадку можуть бути неприємні наслідки. Треба дотримуватися таких застережень:

  • олія не може застосовуватися в великих кількостях, інакше з’явиться сильне почуття нудоти, запаморочення, алергії і сильного головного болю;
  • спочатку засіб обов’язково перевіряється на наявність індивідуальної непереносимості;
  • заборонено до використання вагітними, при низькому тиску (гіпотонія), маленькими дітьми, яким не виповнилося 9 років.

Через те, що олія іланг-ілангу володіє специфічним і трохи різким ароматом, далеко не всі можуть його використовувати. Багато хто довго звикає до його аромату, але такий же ефект провокують й інші ефірні олії. Цей засіб дуже концентрований, тому його треба використовувати з великою обережністю і не перевищувати дозування, зазначені в рецептах. Якщо з’являється відчуття нездужання, необхідно якомога швидше змити його з шкіри і відмовитися від подальшого використання.

Корисні поради по використанню іланг-ілангу


Олія іланг-іланг ідеально підходить для будь-якого типу шкіри, тому сьогодні є одним з найбільш затребуваних косметичних продуктів. Головною особливістю цього засобу є те, що вона впливає безпосередньо на процес виробництва шкірного жиру, відбувається регулювання функціонування сальних залоз. Отже, допоможе вирішити багато проблем жирної шкіри.

При регулярному використанні олії іланг-іланг, можна домогтися:

  • звужуються пори;
  • усувається проблема вугрової висипки;
  • прибирається некрасивий жирний блиск;
  • при сухій шкірі відбувається посилення вироблення шкірного жиру;
  • на клітинному рівні ефективно зволожується шкіра;
  • припиняється лущення;
  • усувається підвищена сухість шкіри;
  • розгладжуються дрібні мімічні зморшки.

Під час косметичної процедури, з використанням олії іланг-ілангу, будете вдихати приємний аромат, який допоможе позбутися від почуття страху і зняти стрес, отримаєте заряд позитивної енергетики, підвищується самооцінка.

Після проведення 10-14 процедур, з використанням масок, у складі яких знаходиться олія іланг-іланг, робиться невелика перерва, так як шкіра повинна відпочити. Через місяць можна продовжувати курс косметичних процедур, але не раніше.

Цей засіб відноситься до числа сильних антибактеріальних масел, корисний під час лікування різноманітних шкірних захворювань, утворення яких пов’язане із запальним процесом (наприклад, екзема, дерматит, дерматоз, гнійні прищі тощо). Олія іланг-ілангу допомагає закріпити засмагу і захистити ніжну шкіру обличчя від впливу сонця, при цьому відбувається омолодження і розгладження зморшок.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *