Бамбук: властивості та застосування в косметології

/

У даній статті коротко описано властивості бамбука. Що ж роблять з цьої чудової рослини і як його застосовують у різних сферах життєдіяльності.

Зміст статті:

  1. Що роблять
  2. Застосування
  3. Як використовують для масажу

Бамбук – вічнозелена рослина. Це найвища і дивна трава у світі, зростає в тропіках і субтропіках. А ще вона відома тим, що має велике зростання, який досягає близько 35 метрів. Рослини тільки за одну добу виростає на 120 метрів.

Що роблять з бамбука?


В даний час ця рослина дуже часто використовують в різних сферах. З нього роблять папір, і навіть шпалери. А ще воно відмінно підходить для виготовлення музичних інструментів, таких як, флейти, барабани.

Бамбук, дуже надійний матеріал для будівництва. Споруди, побудовані з нього, можуть, коштують дуже довгий час. А водостійкість, яка є всередині трави, дозволяє використовувати її для зовнішньої сторони саун, ванних кімнат. Останнім часом дуже популярна бамбукові меблі, якої часто прикрашають кімнати любителі природи. Також з цієї рослини роблять безліч аксесуарів, наприклад, світильники, підсвічники, вази, рами для дзеркал і картин.

У текстильній промисловості також можна зустріти вироби з бамбука. З нього роблять постільну білизну, подушки, ковдри і різні рушники. А в медицині використовують бамбук у вигляді масажних паличок, віників і інших приналежностей. У такій сфері як, косметологія також звернули безпосередню увагу на цю траву. Бамбуковий порошок широко використовують для скрабів, а стебла бамбука є хорошим засобом для масажу.

Застосування у сфері косметології


Косметологи цю рослину використовують в трьох цілющих формах, це: екстракт листя екстракт з середини стебла і бамбуковий порошок.

Екстракт листя бамбука багатий різними органічними кислотами, мінеральними солями та ефірними оліями. Листя бамбука входять до складу косметичної продукції і добре впливають на судини, підвищуючи їх еластичність і тонус. Також екстракт листя стимулює зростання наших волосся, впливає на сухість шкіри голови.

Екстракт з середини стебла, який містить незамінні амінокислоти, мінеральні солі, вітаміни, значно зволожує і живить шкіру. Його використовують при боротьбі з целюлітом.

Порошок бамбука часто додають в скраби, які ефективно видаляють зморшки. Також в скраби знаходяться речовини, які заспокоюють і тонізують шкіру. Порошок додають у різного роду крему, маски, пудри, лосьйони.

Крім перерахованих вище компонентів, в бамбуку ще знаходиться бензойна кислота. Це відмінний засіб проти грибка, і сильний антиоксидант, що містить амінокислоти і мінерали.

Як бамбук використовують для масажу?


В народі ще можна почути таке поєднання, як «бамбуковий масаж», що його вперше запропонували японці. Цю процедуру проводять по-різному, оскільки кожен масажист вносить свій новий елемент. В цілому вона проходить з використанням бамбукових паличок, як інструменту для досягнення сильного ефекту. За допомогою цього масажу можна зняти напруження м’язів, підлікувати суглоби. Також він розганяє лімфу, активізує кровообіг, лікує від стресів і депресій і приносить величезне задоволення. Бамбук дуже добре використовувати для масажу, оскільки його стебла забезпечують більш рівномірний тиск на тіло, ніж звичайна людська рука.

Бамбук – це дивовижне рослина, яку зараз використовують в багатьох сферах життєдіяльності. Але, незважаючи на це, сфери його використання постійно збільшуються, оскільки люди придумують все нове призначення цій унікальній траві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *