Амарантова олія в косметології

/

Амарантова олія володіє цінними корисними властивостями завдяки тому, що її отримують методом холодного віджимання шляхом подрібнення насіння амаранту. Продукт можна використовувати не тільки в лікуванні захворювань, але і в косметології.

Амарантова олія володіє унікальним біохімічним складом: у ній присутні до 70% полі- і мононенасичених жирних кислот (ліноленова, олеїнова, лінолева, пальмитолеїнова, арахідонова), до 9% фосфоліпідів, до 8% сквалену, приблизно по 2% вітаміну Е і фітостеролів, каротиноїди, жовчні кислоти, вітамін D, макро- і мікроелементи (мідь, магній, кальцій, залізо, фосфор, калій).

Амарантова олія може бути отримана не тільки з насіння, з цією метою використовуються інші частини рослини: квіти, листя, стебла. Вона має досить приємний запах і горіховий смак. Продукт неймовірно поживний і корисний, тому він завжди популярний в кулінарії, народній медицині, методах схуднення та косметології, зокрема, у догляді за шкірою обличчя і рук.

Як впливає амарантова олія?


Ефективність даного продукту полягає, насамперед, у впливі сквалену на клітини дерми (цьої корисної речовини набагато більше, ніж в інших оліях рослинного походження, наприклад, в оливковій – всього 0,2–0,8% сквалену, тоді як в амарантовій – 8%). До речі, сквален виявили в 1916 році в печінці акули, а пізніше вчені змогли знайти цю речовину в олії паростків пшениці, лляній, бавовняній, оливковій і амарантовій оліях.

Безбарвна в’язка рідина є одним з головних компонентів дерм, позитивно впливаючи на шкіру:

  • Сприяє достатній зволоженості і захищає шкіру;
  • Запобігає розвитку ракових клітин;
  • Насичує клітини шкіри киснем;
  • Перешкоджає проникненню вільних радикалів, тим самим уповільнює старіння шкіри.

Крім сквалену, окремо варто сказати про вітамін Е. В амарантовому маслі він зустрічається в кращій формі – токотрієнольній, тоді як в інших рослинних оліях даний вітамін існує в токоферольній (пасивній формі). Тому вітамін Е саме в такому вигляді швидше нейтралізує дію вільних радикалів, які стають причиною передчасного старіння і «обвисання шкіри.

Амарантова олія в косметології – це …

  1. Ефективний відновлюючий (регенерація) і омолоджуючий засіб, який може застосовуватися для в’янучої шкіри обличчя і усунення дрібних мімічних зморшок. Додавайте олію в натуральні маски як самостійний інгредієнт (по 1 ст. л.). Так, у багатьох рецептах потрібне обов’язкове використання рослинної олії (наприклад, оливкової, персикової, мигдальної). Ви можете сміливо замінити будь-яку з них амарантовою – ефект буде значно краще.Ще один варіант використання амарантової олії у косметології – додавання в готову продукцію: креми для обличчя, рук, маски. Нанесіть на очищену шкіру трохи олії, легко помасажуйте, а потім нанесіть крем, як зазвичай. Розмішайте пальцями, втираючи до повного всмоктування. Якщо говорити про куповані косметичні маски то на один склад досить додавати одну чайну ложечку амарантової олії.
  2. Гарний зволожуючий, живильний і пом’якшувальний засіб, що допомагає при збезводненій, огрубілій і сухій шкірі обличчя і рук.У чистому вигляді амарантова олія служить альтернативою нічному крему для обличчя або використовується як маска для рук (наносити тонким шаром на 25-30 хвилин). Руки після такого догляду стануть м’якими і ніжними, зникне сухість, подразнення і розгладяться зморшки.
  3. Профілактичний засіб, що забезпечує антикорозійний захист і швидке загоєння шкірного покриву (укуси, опіки, порізи, дерматити, екзема, псоріаз, нейродерміт, вірус герпесу, трофічні виразки, алергічні дерматози). Амарантова олія майже відразу після нанесення зменшує больові відчуття і прискорює процес загоєння в кілька разів. Вона також багата речовинами, які стимулюють вироблення колагену, чому часто використовується для усунення післяопераційних шрамів і рубців. Амарантова олія добре застосовувати при антицелюлітному масажі і для захисту від ультрафіолетових променів під час прийому сонячних ванн або відвідування солярію.

Будьте здорові і красиві!

Ціна

Вартість пляшки у 100 мл амарантової олії становить приблизно – 500 грн. Вона дуже дорога, бо для її отримання необхідна величезна кількість насіння.

Олію можна купити в аптеці. Пам’ятайте, що пляшка повинна бути тільки скляна, а не пластикова – вона окисляє консистенцію і виводить корисні властивості. Флакон більше 100 мл – можливість купити підробку! Колір повинен бути темний, а не світлий, інакше вона розбавлена іншими оліями. І пам’ятайте, що найкорисніша та, що була отримана методом холодного віджимання, а не методом СО2.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *